RAHKA-OMENAPIIRAS
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl kermaviiliä
1 munaTäyte
2-3 omenaa
½-1 tl kanelia
200 g maitorahkaa
1 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
(1 tl verigreipin mehua)1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sulata voi. Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe ja sooda. Sekoita sula voi kuivien aineiden seokseen. Jaa seos puoliksi kahteen kulhoon. Toisesta tulee pohjataikina, toinen jää muruseokseksi kakun päälle.
3. Lisää pohjataikinaan kermaviili ja muna. Sekoita hyvin. Levitä taikina voideltuun pyöreään vuokaan.
4. Kuori ja viipaloi omenat. Asettele viipaleet taikinapohjalle, ripottele päälle kanelia.
5. Sekoita rahkaan sokerit, muna (ja mehu). Kaada täyte omenien päälle. Levitä muruseos piiraan päälle. Paista uunin keskitasolla 30-40 min.
Mmmm... Resepti vaikuttaa hyvältä :P
VastaaPoistanimim. "kahvittelukutsua odotellessa" ;)