sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Lehtiä ja omppupiirakkaa

Tänä talvena on tullut nautiskeltua naistenlehdistä tavanomaista enemmän. Hieman yllättäen niistä on löytynyt insinöörinkin elämään käyttöönottokelpoisia juttuja. En pelkästään ole löytänyt lastenhuoneen tapetti-ideaa lehtien sivuilta vaan myös herkullisia reseptejä. Yksi parhaista omppupiirakan resepteistä löytyi MeNaisista lähiaikoina. Kannattaa kokeilla, sillä suht vähällä työllä syntyi mehevää torttua!

RAHKA-OMENAPIIRAS
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl kermaviiliä
1 muna

Täyte
2-3 omenaa
½-1 tl kanelia
200 g maitorahkaa
1 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
(1 tl verigreipin mehua)

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sulata voi. Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe ja sooda. Sekoita sula voi kuivien aineiden seokseen. Jaa seos puoliksi kahteen kulhoon. Toisesta tulee pohjataikina, toinen jää muruseokseksi kakun päälle.
3. Lisää pohjataikinaan kermaviili ja muna. Sekoita hyvin. Levitä taikina voideltuun pyöreään vuokaan.
4. Kuori ja viipaloi omenat. Asettele viipaleet taikinapohjalle, ripottele päälle kanelia.
5. Sekoita rahkaan sokerit, muna (ja mehu). Kaada täyte omenien päälle. Levitä muruseos piiraan päälle. Paista uunin keskitasolla 30-40 min.

1 kommentti:

  1. Mmmm... Resepti vaikuttaa hyvältä :P

    nimim. "kahvittelukutsua odotellessa" ;)

    VastaaPoista